Made’s Powerweekend

Ronkende motoren! Elk jaar in juni wordt Made’s Powerweekend georganiseerd. De grootste Tractor-pulling van Europa. Een plek waar jong en oud met open mond staat te kijken naar de ronkende motoren waarmee de tractoren over de banen donderen.

Een zichtbaar mooi spektakel!

Met meer dan 500 deelnemers in meer dan 60 klassen verdeeld over 3 dagen en 3 banen is dit een zichtbaar mooi spektakel dat allemaal plaatsvind in Made. In 2024 wordt Made’s Powerweekend voor het 31e jaar georganiseerd. Met een toegewijde crew bouwen zij ieder jaar aan een nóg beter Powerweekend. Een lust voor het oog: spektakel, gezelligheid en top-entertainment zijn gegarandeerd en dit is waar Made’s Powerweekend om draait.

Wat is tractor-pulling?

Een ander soort zichtbaar mooi die draait om krachtsport die beoefend wordt met behulp van een tractor en sleepwagen. Op deze sleepwagen, ofwel oplegger, zit een ballastbak die gevuld wordt met gewichten, deze ballastbak wordt verbonden aan de wielen van de oplegger. Aan het begin van de trekpoging staat de ballastbak achterop de sleepwagen, zodra de tractor de sleepwagen naar voren trekt verplaatst de ballastbak naar voren. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor de tractor om de sleepwagen voort te trekken.

Hierbij staat snelheid op één en dit zorgt voor een fantastisch spektakel, zichtbaar mooi! De grote hoeveelheid paardenkracht van deze glinsterende machines brengt jong en oud samen als de tractoren over de baan heen vliegen!

Volgende editie: 14,15 & 16 juni

Noteer de datum alvast in je agenda: 14,15 & 16 juni 2024 gaat de volgende editie van Made’s Powerweekend van start. 3 dagen lang staat het heel Made in teken van deze zichtbaar mooie tractor-pulling. Blijft via onze socials op de hoogte voor foto’s en updates van dit fantastische weekend in Made. Ben jij erbij?